Sådan Går du På Pension Som 40-årig

Er det ikke lidt synd, at mange af vores bedste år her på jorden, bliver brugt på at arbejde 8 timer om dagen på at opfylde en anden persons drømme? Når du arbejder i en virksomhed, så bliver du betalt for, at komme virksomhedens ejer(e) tættere på deres mål og drømme. Hvilket kan være ganske fint: de penge du bliver betalt kan du selvfølgeligt bruge på at komme tættere på de ting, som du sætter pris på.

Penge kan købe én en helt masse ting, som kan gøre ens liv bedre. Man kan få flybilletter til andre lande, købe billetter til koncerter og diverse arrangementer og selvfølgeligt forsøde dagligdagen med god mad og sjove oplevelser. Der er dog ét problem: alle disse ting koster både penge og tid!

Når du bruger al din tid og energi på at arbejde, så har du ikke rigtig mulighed for at bruge pengene til at leve det liv, du gerne vil leve. For rigtigt mange betyder det, at de sparer op i årevis, og først bliver ”frie” når de går på pension. Det er selvfølgeligt både godt og smart at have en masse penge sparet op når man bliver 65 år gammel. Når du når pensionsalderen og holder op med at arbejde, så har du pludseligt masser af fritid! Men hvor blev energien af?

Hvis man lever sundt og forsigtigt, så kan man selvfølgeligt stadig have et godt helbred som 65-årig. Men ville det ikke have været lidt sjovere, at have opnået økonomiskfrihed som 40-årig? Pludseligt ville en rejse verden rundt være muligt: du ville have tiden, pengene og energien til det!

Men hvordan går man lige på pension som 40-årig? Det kræver faktisk kun lidt planlægning og en smule matematik. Det første du skal gøre er at finde ud af hvor lidt du kan leve for. Mange af os spilder penge på ting, der reelt ikke gør os lykkelige. Prøv at skære de ting væk fra dit liv, som reelt ikke bidrager til din glæde. En minimalistisk livsstil kan virkeligt hjælpe dig med at forstå hvor din personlige lykke kommer fra, og den vil samtidig skære betydeligt ned for dine månedlige udgifter. Nu ved du hvor stor din ”pension” er nødt til at være, for at du kan overleve.

Målet er så, at investere nok penge i indeksfonde til, at du kan leve af afkastet! Afkastet på indeks-fonde vil typisk ikke falde under 4% i gennemsnit. Det betyder at du kan trække op til 4% ud hvert år uden at trække direkte på din investering.

Hvis du finder ud af, at du godt kan leve for 10.000 kr. om måneden, så dividerer du ganske enkelt dette tale med 0.04 og ganger det med 12. Resultatet af denne udregning er, at du har brug for en investering på 3 millioner danske kroner, for at kunne hive 10.000 kr. ud hver måned.

Du har allerede minimeret dine månedlige udgifter, så du burde kunne investere en god del af din løn hver måned. For mange vil det være muligt at nå op på de 3 millioner kroner inden de bliver 40 år – og så kan de gå på pension!